Tiener en ongewenst zwanger… wat nu?

Soms gebeurt er iets in je leven waar je geen rekening mee had gehouden. De verkering met je vriend is net uit. Je bent boos en verdrietig. Een paar weken later bedenk je je dat je al een tijdje niet meer ongesteld bent geworden en dat je je anders voelt dan anders. Je borsten voelen gespannen en je bent ’s morgens misselijk. Ineens besef je dat je misschien zwanger zou kunnen zijn. Ongewenst en onbedoeld zwanger…

Een zwangerschapstest is snel gekocht en de test geeft een uitslag die je wereld op zijn kop zet: je bent zwanger. Als tiener een kindje opvoeden? Kun je dat en wil je dat? Gelukkig is er altijd wel iemand in de buurt die je in vertrouwen kunt nemen: je moeder, de huisarts of een ander persoon die je verder kan helpen of adviseren. Zelfs anoniem, via FIOM, kun je hulp vragen. Het is belangrijk om te weten dat als je ongewenst zwanger bent je je niet hoeft te schamen en dat er altijd ergens hulp te vinden is. Hoe eerder je hulp inschakelt, hoe beter het is.

Het afbreken van de zwangerschap is één van de mogelijkheden. Als je kiest om de zwangerschap af te breken, dus voor een abortus, bedenk dan dat:

  • Het jouw keuze is, dat je een abortus wilt, niemand anders mag deze keuze voor je maken
  • Een abortus je niets kost als je in Nederland woont.
  • Om te bepalen hoe ver je zwanger bent, moet je rekenen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie
  • Een abortus in Nederland tot een zwangerschapsduur van 22 weken mag, maar niet in elke abortuskliniek mogelijk is. Bij Vrouwen Medisch Centrum in Den Bosch kun je terecht tot een zwangerschapsduur van 13 weken


De juiste abortuskliniek voor jou

Maar hoe bepaal je bij welke abortuskliniek je terecht komt en waar je goed geholpen wordt? Je kunt bijvoorbeeld kijken op Zorgkaart Nederland: https://www.zorgkaartnederland.nl/abortuskliniek en de reviews lezen. Een overzicht van de abortusklinieken in Nederland kun je vinden onder www.ngva.net. Als je op zoek bent naar een kleine kliniek waar je je prettig kunt voelen, waar een zorgzaam team voor je klaar staat, dan ben je bij het Vrouwen Medisch Centrum in goede handen. Een behandeling bij het Vrouwen Medisch Centrum is daarnaast volledig anoniem.

Voel je veilig

Het is heel belangrijk dat je op een professionele en veilige manier wordt geholpen. Bij Vrouwen Medisch Centrum in Den Bosch https://www.vrouwenmedischcentrum.nl/ kun je een ongewenste zwangerschap tot 13 weken laten afbreken. Er wordt samen met jou gekeken welke behandeling mogelijk is en voeren deze zorgvuldig uit. We werken met een zorgzaam team, met oog voor jou in deze lastige situatie. We begeleiden je vanaf het moment dat je bij ons in de kliniek binnen komt voor een eerste gesprek  of een behandeling tot en met de nacontrole om je de juiste nazorg te kunnen bieden. 
Het team van het Vrouwen Medisch Centrum doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt.

Liever niet alleen? Dat kan!

Wil je liever niet alleen komen? Je mag één begeleider meebrengen. Op de narcose dag mag je partner/begeleider nog bij je zijn bij het maken van de echo, hij of zij kan niet bij jouw blijven tijdens je verblijf in de kliniek.

Je bent in goede handen bij het Vrouwen Medisch Centrum in Den Bosch. Ben je ongewenst zwanger? Aarzel dan niet en zoek hulp. Als je voor de afbreking van de zwangerschap kiest ben je in goede handen bij het team van het Vrouwen Medisch Centrum in Den Bosch.